A Question of Eagles Sport – Home or Away Rd 12

The answers for the “Home or Away” quiz from the on-going 🦅 A Question of #Eagles Sport 🦅 are below.

The answers below are worth one point for home, two points for away. Thanks again to Paul Watson from our Media team, for compiling the questions.

To get involved on our social channels, click here to launch Twitter, here to launch Facebook and here to launch Instagram.

Home Questions: (1 point per correct answer)

Q1. Who held the Arlington track record before the current figure was set by Jason Crump and then equalled by Chris Holder in 2008?

Answer: Jason Crump. Here was the sequence: Tony Rickardsson set the track record at 55.1 in May 2003. The figure stood for almost five years before Crump set 54.9 in April 2008 and then lowered it again to 54.8 on June 29, 2008.

Q2. In 2016, a locally based rider frequently appeared in the Eastbourne programme with the letters RR after his name. Who was it?

Answer: Gary Cottham from Uckfield.

Q3. Stefan Danno helped propel the Eagles to league glory in 2000 but he missed the nerve-jangling match at Arlington against King’s Lynn which clinched the title. Why was Danno missing?

Answer: He was suspended having failed a breath test before the European GP.

Q4. Where was Dean Barker when Eastbourne won the league in 1995?

Answer: He was in hospital after breaking his leg early on in the final home meeting against Exeter, which clinched the title.

Q5. Which one of the following riders did not ride for Eastbourne as a contracted rider? Borge Ring, Trevor Geer, John Eskildsen, Dave Jessup and Hasse Holmqvist.

Answer: Hasse Holmqvist

Away Questions (2 points per correct answer)

Q1. Who rode at the County Ground?

Answer: Exeter Falcons.

Q2. Len Silver has promoted at all of these tracks, except one. Which is the odd one out? Hackney, Rye House, Canterbury, Kent and Rayleigh

Answer: Canterbury.

Q3. I am at Axe Edge. Which speedway track am I visiting?

Answer: Buxton whose address is: Hi-Edge Raceway, Dale Head Lane, Axe Edge, nr. Buxton, Derbyshire.

Q4. Where and when did Timo Lahti make his debut for Eastbourne?

Answer: Lakeside on Good Friday in 2011.

Q5. Joonas Kylmakorpi had two spells with the Eagles and also rode for Lakeside and Wolverhampton and one other UK club. Which one?

Answer: Coventry.

Original Image credits: Mike Hinves